Poprzedni temat «» Następny temat
Najdziwniejsza broń??
Autor Wiadomość
marsik 
Posiada 2 dan

Wysłany: 19 Marzec 2005   Najdziwniejsza broń??

Jaka jest według was najdziwniejsza broń, lub przedmiot użyty do walki (w jakimś filmie naprzykład)??

angelus88
[Usunięty]

Wysłany: 19 Marzec 2005   

Drabina w jednym z fimlów z Jackie Chanem i wszystko użyte w barze w filmie Ong-bak , Dlade miał ciekawy miecz, ale najdziwniejszą brońmiał Spawn (kombinezon i pelerynka) i chyba dziwniejszej broni nie wymyślili , jeszcze x-meni mieli fajną moc ale nie zaliczyłbym tego do broni tylko bardziej do zdolności :mrgreen:

XFactor 
Posiada 4 dan

Trenuję: karate shotokan
Wysłany: 20 Marzec 2005   

angelus88 napisał/a:
(ciach) x-meni mieli fajną moc ale nie zaliczyłbym tego do broni tylko bardziej do zdolności :mrgreen:

Nie do końca się zgodzę - Wolverine! On to miał typową broń [w sensie: broń a nie zdolność] (choć "niezdejmowalną") ;-)
Ostatnio zmieniony przez wojownik 6 Wrzesień 2019, w całości zmieniany 1 raz  

angelus88
[Usunięty]

Wysłany: 21 Marzec 2005   

No
Jego adamantowy, niezniszczalny szkielet i pazurki :mrgreen: ale należy pamiętać, że bez niezwykłych zdolności regeneracyjnych eksperyment jaki na nim przeprowadzo by się nie powiódł, ale fakt szkielet rosomaka też zaliczyłbym do broni (z resztą nazwa robocza Wolverine'a - brońX mówi sama za siebie) , skoro już jesteśmy przy kreskówkach to nie zapominajmy o mieczu HI-Mena.

marsik 
Posiada 2 dan

Wysłany: 22 Marzec 2005   

angelus88 napisał/a:
skoro już jesteśmy przy kreskówkach to nie zapominajmy o mieczu HI-Mena.

No niewiem czy MIECZ to faktycznie jest taka dziwna broń. Mi chodziło bardziej o takie niecodzienne, ja w jednym filmie widziałem jak ktoś w walce pomógł sobie gąbką (na gąbce był pył z kredy) do tablicy.

Tomi Fu 
Posiada 1 dan

Wysłany: 22 Marzec 2005   

Igły w Kiss Of The Dragon
Wąż gaśniczy w Romeo Must Die
Ławeczka w starych filmach z Jackiem Chanem
Pedały od rowerów w Transporter

Arlo 
Posiada 2 dan
Furczący Arlo

Wysłany: 24 Marzec 2005   

kojarzycie postac gogo yubari z kill bill? ona miala dziwna kule na lancuchu, cos jak bola, ale kula ta miala taki skill ze wyskakiwala z niej mala tarcza pilarska. To byl nietypowy i fajny gadzet.

romanz2 
Posiada 4 dan

Trenuję: br
Wysłany: 23 Kwiecień 2005   

"ona miala dziwna kule na lancuchu"

Kusarifudo, broń ninja.... ;] Całkiem skuteczna

Najdziwniejsze jest shoge... broń ninja- harpun z dodatkowym ostrzem , połaczony łańcuchem z obręczą. Ile to miało sposobów wykozystań

Nightbudda 
Posiada 2 dan

Wysłany: 24 Kwiecień 2005   

Mi sie wydaje ze jedna z dziwnych broni jest KATAR
Ostatnio zmieniony przez wojownik 6 Wrzesień 2019, w całości zmieniany 1 raz  

Xaero 
Posiada 4 dan

Trenuję: sztuki walki

Mi osobiście się podoba ciekawe czy wojownik by zrobił numer 2

Nightbudda 
Posiada 2 dan

http://www.wle.com/store/weapons.html :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

romanz2 
Posiada 4 dan

Trenuję: br

A naręczne ostrza ;] Są tego rózne typy pod różnymi nazwami :)

http://www.goods.pl/index.php?levID=3&catID=31 tutaj można kupić dwa rózne, specjalistyczne typy (jeden do ataku w tentnice szyjną drugi do czsegoś tam jeszcze :).)

innym typem są takie trzy szpony na rękawicy (ale inne niż tu- te ostrza wyglądają na mieczowe, a tamte to są takie zakrzywione kolce). Na goodsie można też kupić tekagi- broń zakładaną na dłoń służącą również do wspinaczki- mam ją... to też są naręczne ostrza :) czasem są w sprzedarzy połączone z tymi, o których mówie... potem poszukam fotki :)

Sandayu Momochi 
Posiada 3 dan

Trenuję: Tenshin shoden
Wysłany: 30 Czerwiec 2005   

A co powiecie o fukumi-bari ?:> inną dziwną bronią(a właściwie chodzącymi zabójczyniami) były Kunoichi :D

Ryuzoku
[Usunięty]

Wysłany: 30 Czerwiec 2005   

wg mnie dziwną acz skuteczną bronią była by katana o rękojeści tak z 55cm i ostrzach z każdej strony (tak jak duble bladed knify black ronina) ostrze tak z 66cm żeby sie zaliczały do katany, styl walki mógł by być bardzo zabójczy zwłaszcza że można naraz atakować i sie obraniać, ejdyny problem-takiej broni nie da sie schować bo ma rozmiar mniejwięcej jak naginata...troche problematyczne,a umiejętności wymagało by napewno o wiele większych niż katana czy katana i wakizashi...

angelus88
[Usunięty]

Wysłany: 1 Lipiec 2005   

Ryuzoku napisał/a:
wg mnie dziwną acz skuteczną bronią była by katana o rękojeści tak z 55cm i ostrzach z każdej strony (tak jak duble bladed knify black ronina) ostrze tak z 66cm żeby sie zaliczały do katany (ciech)
Żeby jeszcze można było jedno ostrze przekręcić o 90stopni i żeby każde ostrze można było schować (jak w gwiezdnych wojnach) :wink: jak dla mnie broń idealna, najbardziej jednak idealna z już istniejących wydaje mi się bróń daredevila (z filmu) : pałka, kij, ukryte ostrze i nunchaku w jednym > full wypas :wink: choć post podchodzi pod najskuteczniejszą broń :mrgreen: .

Odpowiedz do tematu