Wysłany: 4 Luty 2005 W jaki sposób wybrałes styl walki ?
I jak w temacie. W jaki sposób wybrałes styl walki ? Co miało największy wpływ ze trenujesz wlasnie ten styl a nie cos innego ? Czy sugerowales sie tym co mozesz trenowac w miejscu zamieszkania czy pociagal Cie raczej sam styl walki ? Długo zastanawiales sie nad podjeciem decyzji co trenowac ? A moze cos innego mialo na to wplyw ? ile juz trenujecie?
Ja trenuję Ju-jitsu raz w tygodniu (normalnie sa 3 treningi) bardziej żeby się poruszać (od prawie 3 lat) między innymi ze względów czasowych (jest wylko w pt i weekendy), kumpel mnie zaciągnął na trening i mówi "zobacz" no to poszedłem i za 2 razem już zostałem.
Niestety dojeżdżam kilka przystanków i myślę żeby zapisać się w normalnym etacie na karate do pobliskiej szkoły bo zależy mi na czasie a tam treningi są w tygodniu :) . W końcu trzeba spróbować wszystkiego.
W Jiu-Jitsu Goshin-Ryu urzekła mnie akrobatyka, poza tym mamy oczywiście techniki samoobrony, można sobie poćwiczyć na poziomym drążku, mamy też elementy boksu, taka ogólnorozwojówka (trochę wszystkiego).
Ja ćwiczę Aikido. Jak? sam nie wiem jak to się stało i dlaczego akurat Aikido. MOże dlatego ze brat wcześniej ćwiczył. Drugim ważnym czynnikiem było to, zże wykłąda Sensei R. J Krac, a on zna się na rzeczy Naprawdę podziwiam faceta
bedac na statku pare lat temu poznalem czlowieka ktory ma ktoregos dana w aikido, pracujac nocnymi porami na mostku opowiadal mi o tym stylu dlugo i ciekawie.
pamietam ze podziwialem czlowieka za to ze nigdy nie poddawal sie emocjom, cala zaloga wraz z kapitanem mogla biegac w te i nazad a on (byl owczas 2 oficerem) byl wiecznie spokojny i usmiechniety, emanowal aura spokoju mozna rzec
_________________ The Way of Harmony of the Spirit
banan [Usunięty]
Wysłany: 9 Luty 2005
ja wybralem kick-boxing, poniewaz sekcja w ktorej cwicze jest najlepsza w czestochowie :), jest swietna atmosfera na treningach, bardzo fajny trener, fajne towarzystwo i treningi sa 4 razy w tydoniu a place 25 zl mesiecznie.
ja place 60 zl na miesiac. Planowo sa 3 treningi (pon, s i pt) ale cwiczymy takze praktycznie każdą niedzielę :)
_________________ Just follow your path...
angelus88 [Usunięty]
Wysłany: 10 Luty 2005
banan napisał/a:
ja wybralem kick-boxing, poniewaz sekcja w ktorej cwicze jest najlepsza w czestochowie :), jest swietna atmosfera na treningach, bardzo fajny trener, fajne towarzystwo i treningi sa 4 razy w tydoniu a place 25 zl mesiecznie.
U nas na sekcji też jest klimatycznie w tylko, że 75 zł (zaawansowani), 80 (początkujący), lub 200 zł za abonament 3 miesięczny
ale są zniżki dla kobiet " (oferta specjalna - tylko dla kobiet!
po roku uczęszczania na zajęcia 50 % zniżki w opłatach!) " treningi w weekend oraz dla chętnych w pon i wtorki ( szkoda że nie rozłożone na cału tydzień ale trudno)
(Więc zapraszamy wszystkie ładne, dobrze rozwinięte dziewczęta (i nie tylko) do trenowania sztuk walki w całej Polsce)
Jednak u nas w sekcji dziewczyny sa w mniejszości jak jest u Was ?
zdarzyło Wam się żeby dziewcząt było więcej ? (nie wydaje mi się :) ) ??
Ostatnio zmieniony przez angelus88 12 Luty 2005, w całości zmieniany 1 raz
Witam panowie ;] jako że jestem nowy to napisze co ćwicze...
To tak ćwicze Kick-Boxing a dlaczego hmm kiedyś na wakacjach sparowałem się z kumplem co już ćwiczył trochę czasu trochę mi ryj ubił więc postanowiłem się zapisać chodze od wakacji...teraz mam prawie miesiąc przerwy a to z powodu odwołanych treingóow święta śmierć papieża [*] a w obecnym okresie złamana noga ale jutro ścigam gips
Treningi są 2 razy w tyg. poniedziałek i piątek i płace 11zł :D super trener i ogolnie jest zajefajnie