Poprzedni temat «» Następny temat
W jaki sposób wybrałes styl walki ?
Autor Wiadomość
wojownik 
Szefu

Trenuję: BOKKEN
Wysłany: 4 Luty 2005   W jaki sposób wybrałes styl walki ?

I jak w temacie. W jaki sposób wybrałes styl walki ? Co miało największy wpływ ze trenujesz wlasnie ten styl a nie cos innego ? Czy sugerowales sie tym co mozesz trenowac w miejscu zamieszkania czy pociagal Cie raczej sam styl walki ? Długo zastanawiales sie nad podjeciem decyzji co trenowac ? A moze cos innego mialo na to wplyw ? ile juz trenujecie?

angelus88
[Usunięty]

Wysłany: 5 Luty 2005   

Ja trenuję Ju-jitsu raz w tygodniu (normalnie sa 3 treningi) bardziej żeby się poruszać (od prawie 3 lat) między innymi ze względów czasowych (jest wylko w pt i weekendy), kumpel mnie zaciągnął na trening i mówi "zobacz" no to poszedłem i za 2 razem już zostałem.
Niestety dojeżdżam kilka przystanków i myślę żeby zapisać się w normalnym etacie na karate do pobliskiej szkoły bo zależy mi na czasie a tam treningi są w tygodniu :) . W końcu trzeba spróbować wszystkiego.
W Jiu-Jitsu Goshin-Ryu urzekła mnie akrobatyka, poza tym mamy oczywiście techniki samoobrony, można sobie poćwiczyć na poziomym drążku, mamy też elementy boksu, taka ogólnorozwojówka (trochę wszystkiego).

Narutos 
Posiada 2 dan

Wysłany: 8 Luty 2005   

Ja ćwiczę Aikido. Jak? sam nie wiem jak to się stało i dlaczego akurat Aikido. MOże dlatego ze brat wcześniej ćwiczył. Drugim ważnym czynnikiem było to, zże wykłąda Sensei R. J Krac, a on zna się na rzeczy :> Naprawdę podziwiam faceta

Oceansoul 
Posiada 2 dan

Wysłany: 8 Luty 2005   

bedac na statku pare lat temu poznalem czlowieka ktory ma ktoregos dana w aikido, pracujac nocnymi porami na mostku opowiadal mi o tym stylu dlugo i ciekawie.
pamietam ze podziwialem czlowieka za to ze nigdy nie poddawal sie emocjom, cala zaloga wraz z kapitanem mogla biegac w te i nazad a on (byl owczas 2 oficerem) byl wiecznie spokojny i usmiechniety, emanowal aura spokoju mozna rzec :D

banan
[Usunięty]

Wysłany: 9 Luty 2005   

ja wybralem kick-boxing, poniewaz sekcja w ktorej cwicze jest najlepsza w czestochowie :), jest swietna atmosfera na treningach, bardzo fajny trener, fajne towarzystwo i treningi sa 4 razy w tydoniu a place 25 zl mesiecznie.

Oceansoul 
Posiada 2 dan

Wysłany: 9 Luty 2005   

banan napisał/a:
jest swietna atmosfera na treningach, bardzo fajny trener, fajne towarzystwo i treningi sa 4 razy w tydoniu a place 25 zl mesiecznie.

to bardzo dobre argumenty
ciesz sie chlopie i korzystaj jak najwiecej :)

marsik 
Posiada 2 dan

Wysłany: 10 Luty 2005   

banan napisał/a:
treningi sa 4 razy w tydoniu a place 25 zl mesiecznie.

A jaka cena, u mnie w Krakowie na sekcji Jui-jitsu treningi są 3 razy w tygodniu (piątek, sobota, niedziela) i płaci się 75 zł miesięcznie.

Narutos 
Posiada 2 dan

ja place 60 zl na miesiac. Planowo sa 3 treningi (pon, s i pt) ale cwiczymy takze praktycznie każdą niedzielę :)

angelus88
[Usunięty]

banan napisał/a:
ja wybralem kick-boxing, poniewaz sekcja w ktorej cwicze jest najlepsza w czestochowie :), jest swietna atmosfera na treningach, bardzo fajny trener, fajne towarzystwo i treningi sa 4 razy w tydoniu a place 25 zl mesiecznie.

U nas na sekcji też jest klimatycznie w tylko, że 75 zł (zaawansowani), 80 (początkujący), lub 200 zł za abonament 3 miesięczny
ale są zniżki dla kobiet " (oferta specjalna - tylko dla kobiet!
po roku uczęszczania na zajęcia 50 % zniżki w opłatach!) " treningi w weekend oraz dla chętnych w pon i wtorki ( szkoda że nie rozłożone na cału tydzień ale trudno)

(Więc zapraszamy wszystkie ładne, dobrze rozwinięte dziewczęta :D (i nie tylko) do trenowania sztuk walki w całej Polsce)

Jednak u nas w sekcji dziewczyny sa w mniejszości jak jest u Was ?
zdarzyło Wam się żeby dziewcząt było więcej ? (nie wydaje mi się :) ) ??
Ostatnio zmieniony przez angelus88 12 Luty 2005, w całości zmieniany 1 raz  

Oceansoul 
Posiada 2 dan

wiekszosc nie ale jest ich u nas sporo i prawie wszystkie sa PIEKNE
aikido ma to do siebie ze trenuje je duzo ladnych dziewczyn :D

Sorc 
Posiada 3 dan
Umysłowy abstynent

co do kobiet : na siłowni aż mi sie lepiej cwiczy jak jakas panna robi przysuady ze sztangą ;>

Dudek
Posiada 1 dan

Wysłany: 18 Kwiecień 2005   

Witam panowie ;] jako że jestem nowy to napisze co ćwicze...

To tak ćwicze Kick-Boxing a dlaczego hmm kiedyś na wakacjach sparowałem się z kumplem co już ćwiczył trochę czasu trochę mi ryj ubił więc postanowiłem się zapisać chodze od wakacji...teraz mam prawie miesiąc przerwy a to z powodu odwołanych treingóow święta śmierć papieża [*] :( a w obecnym okresie złamana noga :cry: ale jutro ścigam gips :D

Treningi są 2 razy w tyg. poniedziałek i piątek i płace 11zł :D :D super trener i ogolnie jest zajefajnie :D

Shogun 
Posiada 2 dan

Trenuję: sztuki walki
Wysłany: 19 Kwiecień 2005   

nie trenuje żadnego określonego stylu, próbuje znaleść własną droge

Sorc 
Posiada 3 dan
Umysłowy abstynent

Wysłany: 20 Kwiecień 2005   

Shogun : sensowne podejscie :) ja po Muay Thaiu probowalem troszke Kravki (hammery ownz ;>) i teraz probuje najprostsze duszenia i dzwignie z BJJ :)

Oczywiscie i tak Nun rox ^^

szwagier 
Posiada 4 dan

Wysłany: 20 Kwiecień 2005   

a ja wczoraj byłem na pierwszym treningu aikijujutsu troche obolały po wszystkich rzutach ale nawet fajnie było 8)

Odpowiedz do tematu