Poprzedni temat «» Następny temat
Opinie Forumowiczów o bokkenach, kodachi i tanto.
Autor Wiadomość
Xaero 
Posiada 4 dan

Trenuję: sztuki walki
Wysłany: 26 Kwiecień 2005   Opinie Forumowiczów o bokkenach, kodachi i tanto.

Ja wiem jedno Wojownik robi miodzio sprzęt i nie mam zastrzeżeń mimo że bokken który mi zrobił ważył troche więcej (700g) ale nie narzekam (nawet to i dobrze)

PS: po pierwsze primo romanz2 jeżeli ci się odwidzi to może zaproponuj sekcji żeby sprzęt zamawiali u szefa(ja nie moge bo u mnie w sekcji każdy załatwia sobie spżęt sam :( )
po drugie...primo w sakiej jesteś sekcji i kto jest twoim sensei

Nightbudda 
Posiada 2 dan

Wysłany: 26 Kwiecień 2005   

Szefu dostalem Bokken i musze przyznac ze wykonany jest solidnie, juz przetestowalem i zlamalem bokken senseiowi ,zobaczylbys jego mine to by cie z nog zwalilo ,aha 1 rzecz ciezki skurczybyk :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Mam pytanie umialbys zrobis taki stojak na bekken kodachi i tanto wiesz chodzi mi o taki typowo japonski ale nie az taki wypasiony :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Lague 
Posiada 1 dan

Wysłany: 4 Maj 2005   

Suburi jest extra ;], właśnie paczke odebrałem ... świetna robota =D

Arlo 
Posiada 2 dan
Furczący Arlo

Wysłany: 10 Maj 2005   

bokkeny wojqa sa wyczesane, mocne, solidne i wytrzymale. Jakbym mial wybierac miedzy bokkenem ze znaczkiem firmowym za kupe kasy a bokkenem wojqa to of koz wojq rulez!

romanz2 
Posiada 4 dan

Trenuję: br
Wysłany: 30 Maj 2005   

Bokken Wojownika jest dużo cięży od takich które ma prawie cała moja sekcja. Przyznam też, że po ok 30 min treningu zmienaim na lżejszy z tsubą bo po 1 bywają walki, po 2 nie mam siły machać tamtym :D

tanto jest dziadowe... muszę zrobić fotke, bo od uderzenia w bo końcówka pękła czy stało sięcos podobnego.

Wachu 
Posiada 1 dan

Trenuję: Aikido, Kendo
Wysłany: 18 Czerwiec 2005   

Bokken jest wykonany wspaniale. Dzisiaj na stażu miałem okazje sobie troche nim pomachać. Jest ciężki ale właśnie to jest jego zaletą, a wytrzymałość ma sporą czasem jak przywaliłem to się nie mogłem nadziwić że nie pękł. Co do tanto to nie miałem okazji wypróbować ale wygląda ładnie :D .

wojownik 
Szefu

Trenuję: BOKKEN
Wysłany: 20 Czerwiec 2005   

Wachu napisał/a:
No tak można i to kupić. Ale chciałem zaznaczyć sam fakt że lekkim bokkenem nie ćwiczy się zbyt dobrze, powinien mięć jakąś mase i akurat bokkeny wojownika mają według mnie odpowiednią masę.
Co prawda nie złamał mi się jeszcze bokken wojownika, ale na ostatnim stażu kawałek odprysnął i mam taką fajną dziure na bokkenie :-)

O ile dobrze pamietam to byl bez lakieru ? Odpadl kawałek idący za słojem czy to od silnych ciosow ?

Wachu 
Posiada 1 dan

Tak jest bez lakieru. Ale to od silnego ciosu raczej. Mój bokken trafił na szpic bokkena uke. Cios był silny, a odprysk jest drobny, to raczej dziura się zrobiła w bokkenie niż urwało kawałek bokkena:-). I jeżeli można tak powiedzieć, to faktycznie wzdłuż słojów. Z jednej strony się wgniotło, kawałek dalej troche wyprysło. Ale to raczej drobna sprawa bo bokken wciąż nadaje się do treningów:-). Bokken uke też był wojownika i szpic nie ucierpiał na tym wogóle :-).

Wachu 
Posiada 1 dan

uke czyli mojego przeciwnika na treningu. Bokken Twojej produkcji, ale w posiadaniu gościa z którym trenowałem.

romanz2 
Posiada 4 dan

Jak znajdę tanto to zeskanuję. Bo mogłem je wyrzucić...czubek wkońcu pękł na pół od uderzenia o kij bo....

Hotocori 
Posiada 1 dan

Wysłany: 30 Czerwiec 2005   

no cóż dizś dostałem bokkena i moge powiedzieć tylko jedno NIE SZUKAJCIE INNYCH OFERT SKORO MACIE TU PEWNIAKA Z MIODZIO SPRZĘTEM!!!!

romanz2 
Posiada 4 dan

Wysłany: 10 Lipiec 2005   

Buahahaha ile się broni narozwalało przez ten obóz :D

1. złamałem bokken Wojownika którym blokował mój kolega cięcie. Ale byłem wkurzony... jak pękł to mi przeszło.
2. Ten typoty bokken po 48 z bodaj od walki popękał cały... opchnąłem go za 5 zł... :)
3. Shurikeny kohga ninja przetrwały rzuty, niestety ten drogi markow shuriken stracił odważniki...bo pękł w nich nit łączący je.... eh

Plaargath 
Posiada 1 dan

Wysłany: 7 Wrzesień 2005   

Jedną rzecz sobie cenię - wszystkie (wszystkie dwa :D )bokkeny wojownika mają jak na razie tą samą krzywiznę - i jest to cudo, bo nie musiałem drugi raz sai wygrzewać.

wojownik 
Szefu

Trenuję: BOKKEN

Plaargath napisał/a:
Jedną rzecz sobie cenię - wszystkie (wszystkie dwa :D )bokkeny wojownika mają jak na razie tą samą krzywiznę - i jest to cudo, bo nie musiałem drugi raz sai wygrzewać.
Wszysktie są mniej wiecej takie same, ale to zalezy jaki mam dzień do pracy :wink:

Plaargath 
Posiada 1 dan

Mam nadzieję, że następnym razem trafię na ten odpowiedni :D

Odpowiedz do tematu