nei z kosmosu tylko z internetu
a ciekawie co byś zrobił gdybyś np. ktoś z Twojej akucji sciagnął opis i zdjecia i sprzedawal na swojej aukcji?
To jak sa w internecie to sciagnijcie panowie i brac sie za handel :)
zglosilem obecnie do allegro i czekam az pojeba... progona zawiesza bo dupek wykorzystywal moj opis na 10 aukcjach ... ja to zauwazylem i do niego pisalem w tej sprawie i nic...
ale czy autor filmikow wie ze sa sprzedawane na allegro ??
No właśnie pisząc to wszystko miałem na myśli takie progony itp. Sam Szefe widzisz, że plagiatorstwo jest szkodliwe (I potrafi nieźle przywalić po kieszeni...)
angelus88 [Usunięty]
Wysłany: 29 Kwiecień 2005
Aukcja została usunięta przez pracownika allegro, w regulaminie piesze że tego typu przedmiotów (filmiki nie należące do sprzedawcy i jeśli nie ma zgody autora), wiem bo jak mi zagrozili zawieszeniem konta to przeczytałem regulamin 2 razy (ok 4h mi to zajęło) i tak czytałem tylko to co mnie interesowało.
A co do kolesia który sprzedaje tą muzykę synchroniczną to płytki ma tłoczone a nie wypalane więc jeśli ma zgodę autora lub kupił od niego prawa autorskie to myślę że Allegro jest w takim wypadku jedynym rozwiązaniem, do sklepów nie opłaca się puszczać takiej muzyki bo to nie hicior, ja przesłuchałem demo znajdujące się na tej stronie i jak puszczę je na kolumnach naprawdę super efekt, wolałbym np żeby koleś mi wypalił taką płytkę na kompie za 10 zł niż za 29.90 a skoro prawa autorskie ma to czemu nie. A Ci co sprzedają te filmiki o nunchaku za 20 zł są nie w porządku w stosunku do autorów, co innego jakby sami nakręcili, ale tak po prostu łamią prawo, za powiedzmy 2 zł 3cd rozumiem ale skopiowanie plików i sprzedaż to po prostu kradzież, nie mówię tu o np. ściągnięciu sobie materiałów treningowych we własnych celach edukacyjnych
A co do kolesia który sprzedaje tą muzykę synchroniczną to płytki ma tłoczone a nie wypalane(ciach)
Ale jesteś pewien bo sprawdziłeś w praktyce, czy wierzysz mu na słowo?
angelus88 napisał/a:
więc jeśli ma zgodę autora lub kupił od niego prawa autorskie to myślę że Allegro jest w takim wypadku jedynym rozwiązaniem, do sklepów nie opłaca się puszczać takiej muzyki
Masz chyba rację, ale sposób sprzedaży (sklep, aukcja internetowa) nie ma znaczenia w tej dyskusji, to kwestia czysto techniczna.
angelus88 napisał/a:
A Ci co sprzedają te filmiki o nunchaku za 20 zł są nie w porządku w stosunku do autorów, co innego jakby sami nakręcili, ale tak po prostu łamią prawo, za powiedzmy 2 zł 3cd rozumiem ale skopiowanie plików i sprzedaż to po prostu kradzież, nie mówię tu o np. ściągnięciu sobie materiałów treningowych we własnych celach edukacyjnych
No dobra skoro juz wiemy ze wszyscy sprzedaja nie swoje filmiki to czy warto kupowac nowe ktore sie pojawiaja na allegro ? Wydaje mi sie ze te filmiki to ciegle ta sama plyta ktora sie pojawila na allegro kilka miesiecy temu. Jedn od drugiego kupi, zmieni opis i juz ma nowe filmiki.
Czy ktos z was ma wiecej filmikow nie na tej plycie co ja wysylalem ?
Ja ostatnio kupiłem ebooki o ninjutsu za 5 zł. Można to przyrównać do szukania bilbliografii dla maturzystów. ja nie musze szukać, a gość sobie zarobi... no a ja będe miał dużo materiałów, chociażby o rodzajach i sposobach rzutu shurikenami. Bo jak kolega stwierdził, prostym boyushurikenem prędzej bym się obronił walcząc nim wręcz niż rzucając.
Zwłaszcza, że ten trener ma wysoki dan w kobudo, więc powinien umieć machać diabłem:) To może być materiał dla mnie:)
angelus88 [Usunięty]
Wysłany: 13 Maj 2005
Fajne, fajne za 15 zł bym kupił ale 30 + koszt wysyłki za 60 minut , czemu wszyscy mieszkają w Warszawie no i ta kaseta, z płytką było by inaczej.
DVD też jest tyle że 35 zł DVD (kliknij mnie).
"Prezentuje SHIHAN
Krzysztof Piech-Wojciechowski
6° DAN SHOTOKAN RYU
5° DAN NUNCHAKU JUTSU
5° DAN KOBUDO BO-JUTSU
5° DAN KOBUDO KUKISHIN
RYU
2° DAN GOJU RYU KARATE
2° DAN JU JUTSU IDOKAN
2° DAN TETSUKEN RYU
JUKO KAI
2° DAN JU JUTSU"
Piszą o jego osiągnięciach w chociażby Bo-jutsu jakby to miało jakiś wpływ na walkę nun ;)
A na "Goju Ryu" (Goyuu Ryuu prędzej, ale z pierwszą cześcią pewien nie jestem) pewnie będę chodził (prowadzi to mój mistrz battodo), a przynajmniej na elementy kobudo- walki brońmi
30 zl + 6 zl wysylka tzreba to podzielic na 10 osob i wtedy to sie oplaca :) ja tez nie mam dvd ale mysle ze warto by to przerobic na zwykle cd ale to tez jest nielegalne