Poprzedni temat «» Następny temat
kurs nunchaku z allegro
Autor Wiadomość
szwagier 
Posiada 4 dan

Wysłany: 29 Kwiecień 2005   

nei z kosmosu tylko z internetu :D
a ciekawie co byś zrobił gdybyś np. ktoś z Twojej akucji sciagnął opis i zdjecia i sprzedawal na swojej aukcji?

wojownik 
Szefu

Trenuję: BOKKEN

Cytat:
nei z kosmosu tylko z internetu
a ciekawie co byś zrobił gdybyś np. ktoś z Twojej akucji sciagnął opis i zdjecia i sprzedawal na swojej aukcji?

To jak sa w internecie to sciagnijcie panowie i brac sie za handel :)

zglosilem obecnie do allegro i czekam az pojeba... progona zawiesza bo dupek wykorzystywal moj opis na 10 aukcjach ... ja to zauwazylem i do niego pisalem w tej sprawie i nic...
ale czy autor filmikow wie ze sa sprzedawane na allegro ?? :n1

XFactor 
Posiada 4 dan

Trenuję: karate shotokan

No właśnie pisząc to wszystko miałem na myśli takie progony itp. Sam Szefe widzisz, że plagiatorstwo jest szkodliwe :roll: (I potrafi nieźle przywalić po kieszeni...)

angelus88
[Usunięty]

Aukcja została usunięta przez pracownika allegro, w regulaminie piesze że tego typu przedmiotów (filmiki nie należące do sprzedawcy i jeśli nie ma zgody autora), wiem bo jak mi zagrozili zawieszeniem konta to przeczytałem regulamin 2 razy (ok 4h mi to zajęło) i tak czytałem tylko to co mnie interesowało.
A co do kolesia który sprzedaje tą muzykę synchroniczną to płytki ma tłoczone a nie wypalane więc jeśli ma zgodę autora lub kupił od niego prawa autorskie to myślę że Allegro jest w takim wypadku jedynym rozwiązaniem, do sklepów nie opłaca się puszczać takiej muzyki bo to nie hicior, ja przesłuchałem demo znajdujące się na tej stronie i jak puszczę je na kolumnach naprawdę super efekt, wolałbym np żeby koleś mi wypalił taką płytkę na kompie za 10 zł niż za 29.90 a skoro prawa autorskie ma to czemu nie. A Ci co sprzedają te filmiki o nunchaku za 20 zł :shock: :shock: są nie w porządku w stosunku do autorów, co innego jakby sami nakręcili, ale tak po prostu łamią prawo, za powiedzmy 2 zł 3cd rozumiem ale skopiowanie plików i sprzedaż to po prostu kradzież, nie mówię tu o np. ściągnięciu sobie materiałów treningowych we własnych celach edukacyjnych :mrgreen:

XFactor 
Posiada 4 dan

Wysłany: 30 Kwiecień 2005   

angelus88 napisał/a:
A co do kolesia który sprzedaje tą muzykę synchroniczną to płytki ma tłoczone a nie wypalane(ciach)
Ale jesteś pewien bo sprawdziłeś w praktyce, czy wierzysz mu na słowo? :mrgreen:

angelus88 napisał/a:
więc jeśli ma zgodę autora lub kupił od niego prawa autorskie to myślę że Allegro jest w takim wypadku jedynym rozwiązaniem, do sklepów nie opłaca się puszczać takiej muzyki
Masz chyba rację, ale sposób sprzedaży (sklep, aukcja internetowa) nie ma znaczenia w tej dyskusji, to kwestia czysto techniczna.

angelus88 napisał/a:
A Ci co sprzedają te filmiki o nunchaku za 20 zł :shock: :shock: są nie w porządku w stosunku do autorów, co innego jakby sami nakręcili, ale tak po prostu łamią prawo, za powiedzmy 2 zł 3cd rozumiem ale skopiowanie plików i sprzedaż to po prostu kradzież, nie mówię tu o np. ściągnięciu sobie materiałów treningowych we własnych celach edukacyjnych :mrgreen:
Mniej więcej jesteś poprawny :D

wojownik 
Szefu

Wysłany: 7 Maj 2005   

No dobra skoro juz wiemy ze wszyscy sprzedaja nie swoje filmiki to czy warto kupowac nowe ktore sie pojawiaja na allegro ? Wydaje mi sie ze te filmiki to ciegle ta sama plyta ktora sie pojawila na allegro kilka miesiecy temu. Jedn od drugiego kupi, zmieni opis i juz ma nowe filmiki.
Czy ktos z was ma wiecej filmikow nie na tej plycie co ja wysylalem ?

romanz2 
Posiada 4 dan

Trenuję: br
Wysłany: 7 Maj 2005   

Ja ostatnio kupiłem ebooki o ninjutsu za 5 zł. Można to przyrównać do szukania bilbliografii dla maturzystów. ja nie musze szukać, a gość sobie zarobi... no a ja będe miał dużo materiałów, chociażby o rodzajach i sposobach rzutu shurikenami. Bo jak kolega stwierdził, prostym boyushurikenem prędzej bym się obronił walcząc nim wręcz niż rzucając.

wojownik 
Szefu

Wysłany: 13 Maj 2005   

zobaczcie jak kurs pojawil sie na allegro to moze byc naprawde dobry material

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=51293547

XFactor 
Posiada 4 dan

Zwłaszcza, że ten trener ma wysoki dan w kobudo, więc powinien umieć machać diabłem:) To może być materiał dla mnie:)

angelus88
[Usunięty]

Fajne, fajne za 15 zł bym kupił ale 30 + koszt wysyłki :? za 60 minut , czemu wszyscy mieszkają w Warszawie :shock: :twisted: no i ta kaseta, z płytką było by inaczej.
DVD też jest tyle że 35 zł DVD (kliknij mnie).

romanz2 
Posiada 4 dan

Trenuję: br
Wysłany: 14 Maj 2005   

"Prezentuje SHIHAN
Krzysztof Piech-Wojciechowski
6° DAN SHOTOKAN RYU
5° DAN NUNCHAKU JUTSU
5° DAN KOBUDO BO-JUTSU
5° DAN KOBUDO KUKISHIN
RYU
2° DAN GOJU RYU KARATE
2° DAN JU JUTSU IDOKAN
2° DAN TETSUKEN RYU
JUKO KAI
2° DAN JU JUTSU"

Piszą o jego osiągnięciach w chociażby Bo-jutsu jakby to miało jakiś wpływ na walkę nun ;)

A na "Goju Ryu" (Goyuu Ryuu prędzej, ale z pierwszą cześcią pewien nie jestem) pewnie będę chodził (prowadzi to mój mistrz battodo), a przynajmniej na elementy kobudo- walki brońmi :D

szwagier 
Posiada 4 dan

Wysłany: 16 Maj 2005   

i jak zakupił już ktoś tą kasete, warto ją kupować może ktoś chce się złożyć i ma dvd-rom na kompie :D

wojownik 
Szefu

szwagier napisał/a:
i jak zakupił już ktoś tą kasete, warto ją kupować może ktoś chce się złożyć i ma dvd-rom na kompie :D

szwagier przeciez to nielagalne !!! :mrgreen:

szwagier 
Posiada 4 dan

o jejku nie wiedziałem, dostane bana :mrgreen:
a tak na serio mówiąc jest ktoś chętny bo wydawac 30 zeta nie berdzo mi się widzii na dodatek nie mam dvd  :-(

wojownik 
Szefu

30 zl + 6 zl wysylka tzreba to podzielic na 10 osob i wtedy to sie oplaca :) ja tez nie mam dvd ale mysle ze warto by to przerobic na zwykle cd ale to tez jest nielegalne :wink:

Odpowiedz do tematu