Poprzedni temat «» Następny temat
Zemsta
Autor Wiadomość
Sorc 
Posiada 3 dan
Umysłowy abstynent

Wysłany: 10 Czerwiec 2005   Zemsta

Witam, jak temacie, czy zemściliscie się kiedyś ? za pobicie lub kradzież lub za coś innego
Temat ten napisalem ponieważ dziś usłyszałem relacje znajomego jak ekhm on załatwił pewną sprawe [kradzież komórki] :
Dorwał kolesia i i najpierw na ogluszenie go zdzielil po uszach [glupio brzmi a mozna niezle rownowage stracic o_O] a potem wsadzil mu noge miedzy drzwi od klatki a futryne i przywalil

Teraz pytanie do was ? co sądzicie o wlasnie takich zemstach ? Z jednej strony rozumiem tego kolesia ale z drugiej ... jak można za telefon komorkowy tak kogos obrobic ?

rolland
[Usunięty]

Wysłany: 10 Czerwiec 2005   

"Zemsta jest twoją osobistą porażką"- S. King. Mroczna Wieża t.4

moim zdaniem nie ma sensu sie mscic.. w sumie rozumiem kolesia ktoremu ukradziono komurke, ale bez przesady... ja sie nie mszcze, chyba ze ktos pobije zalozmy nieslusznie mojego brata (bylo tak kiedys) to mu wytlumaczylem z lekkim uzyciem sily dlaczego nie powinien tak robic :twisted: :mrgreen:

XFactor 
Posiada 4 dan

Trenuję: karate shotokan

Moim zdaniem też nie warto się mścić, a cytat bardzo zgrabnie to ujmuje. Ale rozumiem, że "na gorąco", czy też w gniewie można komuś dołożyć. Na przykład właśnie, gdy ktoś pobił komuś brata itp. Ale z kolei zemsta "na zimno", to moim zdaniem nie jest żadnym rozwiązaniem a tylko oznaką słabości. :?

romanz2 
Posiada 4 dan

Trenuję: br

Zemsta na ciemną stronę prowadzi. Mimo wszystko lubię jej smak. Ale nigdy nie przesadzam, przy jej wymierzaniu.Ba czasami żałuję, że nie rozwaliłem kogoś do końca.

wojownik 
Szefu

Trenuję: BOKKEN
Wysłany: 12 Czerwiec 2005   

Oj ja sie z tym nie zgadzam !
Zemsta jest slodka i cudowana, nic nie sprawia mi wiekszej przyjemnosci :)

W moim przypadku dotyczy ona łaskotania :) - jak sie dziewczynie nazbiera za rozne rzeczy to ja zabieram sie za jej stopy a to jest dla niej nie do wytrzymania :D
Jak przegina to zawsze jej mowie ze sie zemszcze :) :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

z gory przepraszam za off top :)

Sorc 
Posiada 3 dan
Umysłowy abstynent

shit... I need a girl ;D

XFactor 
Posiada 4 dan

Damn, I need too...

uaktualnienie
O mam pomysł. Będziemy łaskotać za zakładanie takich samych postów (np. o muzyce). To będzie bardzo przyjemna kara. Niech się tylko sprawczyni pokaże! Zrobi się taki zapis w regulaminie i nam nie umknie:)
Ostatnio zmieniony przez XFactor 12 Czerwiec 2005, w całości zmieniany 1 raz  

Xaero 
Posiada 4 dan

Trenuję: sztuki walki

Ja z natury jestem osobą mściwą ale nie sprawia mi to radości sam nie wiem czemu to robie :?

XFactor 
Posiada 4 dan

Xaero napisał/a:
(ciach) sam nie wiem czemu to robie :?
Bo jesteś z natury mściwy: :mrgreen: :wink:

romanz2 
Posiada 4 dan

Trenuję: br

Ja jestem mściwy ale nie jestem sadysta- jedna mi pociecha

A na marginesie :Me too :D

Xaero 
Posiada 4 dan

Trenuję: sztuki walki

Mój tata twierdzi że msciwość objawia się chęcio pokazania jak czuje się osoba poszkodowana przez niego.

gilotyna
[Usunięty]

Wysłany: 17 Czerwiec 2005   

S.king moze to i fajnie pisze ale zemsta jest sprawa honoru i t/-\k powinno byc dla wszystkich jednoznaczne ze nie mozna odpuscic kradziezy etc.

rolland
[Usunięty]

Wysłany: 17 Czerwiec 2005   

gilotyna napisał/a:
powinno byc dla wszystkich jednoznaczne ze nie mozna odpuscic kradziezy etc.
Ale co? okradniesz tego który Cie okradl? pobijesz go? czy po prostu odzyskasz rzecz którą Ci ukradł i bedzie miał kłopoty z prawem?

gilotyna
[Usunięty]

Wysłany: 19 Czerwiec 2005   

ja pojmuje zemste jako zemste :D tzn.po prostu sam facetowi taki #$%^&*( ze mu sie odechce,,,,,,,;d tzn.pobije (chociarz zadko odnosze sie do tego sposobu)

marciniak
[Usunięty]

Wysłany: 20 Czerwiec 2005   Re: Zemsta

Sorc napisał/a:
Witam, jak temacie, czy zemściliscie się kiedyś ? za pobicie lub kradzież lub za coś innego Temat ten napisalem ponieważ dziś usłyszałem relacje znajomego jak ekhm on załatwił pewną sprawe [kradzież komórki] :
Dorwał kolesia i i najpierw na ogluszenie go zdzielil po uszach [glupio brzmi a mozna niezle rownowage stracic o_O] a potem wsadzil mu noge miedzy drzwi od klatki a futryne i przywalil
Teraz pytanie do was ? co sądzicie o wlasnie takich zemstach ? Z jednej strony rozumiem tego kolesia ale z drugiej ... jak można za telefon komorkowy tak kogos obrobic ?
Słusznie zrobił, ja zawsze starałem się załatwiac takie sprawy, tłukłem gościa bokkenem po łbie z mojej ulicy, za to że urwał lusterko od mojego samochodu, innego pobiłem do nieprzytomności za to że moją matkę pochnął w sklepie, były jeszcze jakieś inne bzdury. Zemsta nie jest dla mnie objawem słabości, po prostu dorastałem w środowisku, gdzie nie można było pewnych rzeczy puszczać płazem. Po wykonaniu zemsty, czy też rozliczeniu sprawy, ludzie którzy poczuli na własnej skórze jak to jest komuś dokuczać, nabrali do mnie powarzania, przestałem mieć z nimi jakiekolwiek problemy, jednak z zemstą jest tak, iż musi byc konsekwentna, nie jakaś niedokończona. Jeżeli kogoś się leje to mocno, ma zrozumieć za co dostaje i że następnym razem będzie gorzej. Wiem że to co pisze jest dyskusyjne, ale tak w życiu jest, jeżeli mnie ktos podgryza w pracy to ja zaczynam podgryzać jego, także zemsta może byc swoistym aktem samoobrony.

Odpowiedz do tematu